Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми при палене и ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми при палене и ускорение

Здравейте!

Скоро се наложи да сменям датчика на Хол и с него смених ангренажния ремък и паразитната ролката.След като си взех колата лампата,която е като пръскаща дюза изгасна,но сега колата не пали като преди,понякога дори гасне и пали от втория път.Като я форсирам,като сваля обототите припръдва и все едно тръгва да гасне и се разтраква за секунда,но не гасне.Като дам газ пък на която и да е предавка от вътре се чува за 2-3 секунди звук все едно имам турбо.Най-странното,че преди докъто загрее прекъсваше и не вървеше,сега не го прави.А и още нещо,болтовете на разпределителните валове се бяха бая разхлабили,и добре че съм имал късмет,че иначе щеше да стане олеле-малеле ако се беше счупило нещо.А като карам с 145-150 и пусна газта имам някаква вибрация като резонанс. Да вметна прочетох бая тем,но не намерих задоволителен отговор.

Колата е 1.4 TS!

Благодаря предварително!

Сигурен ли си, че е зацепена правилно?
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първо не беше и работеше на 2 цилиндъра и се тресеше много.Но след това я закарах на друг майстор,който каза 4е тоя е преско4ил два зъба и го зацепи на ново.След това палеше добре и вървеше.Не съм сменял свещите и имам съмнение да не е от тях,но не съм сигурен.

Comment

Първо провери дали е зацепена като хората - с пети, после ако има все още проблем търси другаде
        145 QV ex.
        146 Boxer TOTAL ex.
        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Май не е зацепван с пети,а по белезите го правиха втория път като взеха горна мъртва точка.

Comment

При такива "зацепвания", много често това причукване е от "начукани" клапани.
            Зацепете я правилно с пети, а после замерете и компресията, за да стане ясно, да не са изкривили някой клапан и да не затваря добре.Не искам да те плаша, но логиката води на там!
            Успех!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря колега,ще ходя да го видят другата седмица да го гледам при някой майстор.Задсега хвърлих бая пари и останах на сухо.Така,че ще карам така една,две седмици дано няма проблем.

Продължението от днес.

Сега почна да си гасне в движение.На включен климатик,незнам дали вси4ки така правят,но трябва да дам бая газ да тръгне нормално.

Comment

Колега ,моята не гаснеше ,но също нямаше мощност ,като твоята.
                Свещите от кога не са сменяни ?Свали ги ,ако можеш и виж ,ако са много загорели на челото ,значи са за смяна.
                155 96' 1.6 16v 1++hp???
                Mazda 626 84'
                Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
                ex' 145 97' 16V TS

Comment

абе тя тая кола е за сваляне на главата. кой знае на къде са въртели валовете, свещите са последна грижа.
                  точка

Comment

Валовете са затегнати и оправени.Най-вероятно 6а да е от свещите,ама нямам пари сега да ги сменям.Като ги сменя 6те пи6а да видим дали 6те има разлика.

Comment

Working...
                    X